Главна страница

Добре дојдовте на Викивидовите— слободен именик на живиот свет!

Викивидови е отворен и слободен именик на видовите во природата. Ги опфаќа животините, растителен свет, габи, бактерии, археобактерии, протисти и сите други облици на живот. Веќе имаме 881.001 статии.

Викивидовите се бесплатни и слободни бидејќи животот е општо добро!

Таксопреглед

Викивидови на други јазици

Викивидови е проект на непрофитната Фондација Викимедија, која управува и со неколку други повеќејазични, слободни и непрофитни проекти:

Мета
Координација на сите Викимедиини проекти
Википедија
Слободна енциклопедија
Ризница
Заедничко складиште на мултимедијални содржини
Викикниги
Слободни книги и прирачници
Викицитат
Збирка на цитати
Викиречник
Речник и лексикон
Викиизвор
Слободна библиотека
Викивести
Вести
Викиуниверзитет
Материјали за учење