Wikifajok:Automatikus járőrők

This page is a translated version of the page Wikispecies:Autopatrollers and the translation is 92% complete.

Az automatikus járőr egy státusz, amelyet a Wikifajok szerkesztőinek lehet adni. A státusz semmilyen módon nem befolyásolja a szerkesztést, nem tekinthető semmiféle jutalomnak, kitüntetésnek vagy előléptetésnek.

Automatikus járőr

Ezt a jogot azok a tapasztalt felhasználók kapják, akik bebizonyították, hogy értik a Wikifajok irányelveit. Az automatikus járőr felhasználói jog célja, hogy csökkentse az új oldalakat ellenőrző Járőrök munkáját, az automatikus járőrök által készített lapok automatikusan ellenőrzötté vannak jelölve. Ez azt jelenti, hogy ebben a felhasználóban meg lehet bízni, és nem nyújt helytelen információkat, szándékosan és máshogy sem, valamint ez a felhasználó elég gyakran nyújt be új, információkat, hogy hatékonyabb, ha mindent jóváhagyunk.

Bármely adminisztrátor adhatja ezt a jogot a saját belátása szerint megbízható felhasználóknak, akik rendszeresen létrehoznak oldalakat, és bebizonyították, hogy ismerik és betartják a Wikifajok irányelveit.

Státusz

Az automatikus járőr felhasználók a következő státuszokkal rendelkeznek:

  1. automatikusan ellenőrzött szerkesztés. Az automatikusan megerősített felhasználók szerkesztései automatikusan „ellenőrzöttnek” van jelölve, mivel ezeknek a felhasználóknak kevésbé valószínű, hogy segítségre van szükségük a formázás és az ahhoz tartozó irányelvek betartása során!

A jog megadása

Automatikus járőr státuszt adhat bármelyik Adminisztrátor, s visszaélés esetén egy Adminisztrátor el is veheti.

Az automatikus járőrök listája

A Wikifajoknak 312 automatikus járőre van. A jelenlegi listát a Special:ListUsers/autopatrolled lapon találod.

Additionally, all 22 administrators have autopatrol rights automatically.

The current list of administrators can be found at Special:ListUsers/sysop.

Userbox a Wikifajokon

Az automatikus járőrök használhatják ezt a sablont a szerkesztőlapjukon. Másold és illeszd be a következő kódot a szerkesztőlapodba: {{User Autopatroller}}

Userbox a Meta-Wikin

Ha van Meta-Wikin szerkesztői lapod, ott is jelezheted, hogy automatikus járőr vagy ezzel a sablonnal.