Wikispecies:Importeerders

This page is a translated version of the page Wikispecies:Importers and the translation is 75% complete.

Wat is een importeerder?

Kort gezegd is een importeerder een gebruiker met importeerrechten.

Op de wiki's van Wikimedia zijn er twee soorten importers:

  • transwiki-importeerders kunnen alleen een transwiki-import uitvoeren (toelating: import)[1]
  • importeerders kunnen zowel een transwiki-import als een upload-import uitvoeren (toelatingen: import en importupload).

De importeerfunctie is slechts zelden nodig. Ze is bijvoorbeeld niet nodig om aan de CC-BY-SA-licentie te voldoen (zie de Gebruiksvoorwaarden).

Deze statussen zijn op alle wiki's beschikbaar, [2] maar ze kunnen alleen door stewards toegekend worden na een verzoek op m:Steward requests/Permissions (in het bijzonder de import-status, die het recht importupload bevat, een recht dat bijzonder riskant is) en alleen op een tijdelijke basis voor een specifieke opdracht, tenzij het project een lokaal procedé en beleid heeft om permanente importeerrechten toe te kennen.

List of Importers

There are currently 0 importers on Wikispecies. A current list can be found at Special:ListUsers/import.

See also

Notes

  1. Naast de transwiki-importeerders krijgen ook moderatoren op alle Mediawiki-projecten (behalve afgesloten wiki's) het gebruikersrecht "import".
  2. Nochtans kan een transwiki-import het vereisen om wijzigingen in de configuratie van de wiki aan te vragen om een import uit de wiki waarin je geïnteresseerd bent (d.i. de importeerbron), mogelijk te maken.